Dojcenie a operacia zubu

katalin    09.03.2013, 18:47

Mam 20 mesacnu dcerku.Poterbujem ist na mensiu operaciu zubu.mali by mi umrtvit a tak mi ho tam spevnit,lebo tam mam nasrobovany implantat.Doktor povedal,ze pockame s tym ked kojim,alebo ak by ma to bolelo ,tak by mi dal mensiu davku a tak operoval.Neviem teraz ci je to mozne,ked kojim,ci to nebude mat aj nejaky ucinok na malinkej ak jej to pojde do mliecka.

Milá Katalin,

tento zákrok rovnako ako anestézu môžete bez obmedzení absolvovať aj počas dojčenia, váš lekár môže postupovať rovnako ako pri osobe, ktorá nedojčí.

Dojčenie nebude potrebné obmedziť ani prerušiť.

Prečítajte si prosím aj túto odpoveď z poradne ohľadom trhania zuba počas dojčenia:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=510

Ak budete po zákroku potrebovať lieky proti bolesti, môžete ich užívať v obvyklej dávke pre dospelých, rovnako aj antibiotiká, ak by ich zubár naordinoval.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a operacia zubu