Klerimed 500 mg a dojcenie

Silvi    11.03.2013, 20:59

Dobry den, mam 20 mesacneho syna, ktoreho dojcim. Dnes mi lekarka predpisala antibiotika Klerimed na 2 tyzdne s tym, ze sa nesmu uzivat popri dojceni. Zhodou okolnosti aj syn dnes dostal antibiotika Klacid. Chcela by som sa spytat, ci sa naozaj ten Klerimed nesmie uzivat pri dojceni. Dakujem pekne.

Milá Silvi,

áno, môžete klaritromycín (Klerimed) užívať a zároveň dojčiť rovnako ako doposiaľ, bez akýchkoľvek obmedzení.

A áno, je paradoxné, že matke odporučia nedojčiť pri užívaní antibiotika, ktoré sa dostáva do materského mlieka v stopových zanedbateľných množstvách, a pritom ten istý liek v zápätí v plnej dávke predpíšu dieťaťu pre liečbu jeho ochorenia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Klerimed 500 mg a dojcenie