Dojcenie po piatich hodinach

Beata    27.03.2013, 15:02

Dobry den. Mam skoro trojmesacnu dcerku. Je plne dojcena. Asi pred tyzdnom sa nam interval dojcenia zmenil z troch hodin na pat. Je v tom nejaky problem? Nemoze sa jej nieco stat ked papa po takej dlhej dobe? Ked jej aj ponukam prsnik, tak place a vypluva bradavku. Ale ked sa prisaje a zacne papat, tak sa napapa krasne lebo ma skoro 15 min. sustavneho sania, kdez pri trojhodinovych intervaloch pocucala prsnik pat minut aj to tak kadejako. Stolicu ma peknu aj kazda plienka je zacikana. Vopred dakujem za radu

Milá Beata,

skontaktujte sa s laktačnou poradkyňou, aby posúdila dojčenie a navrhla vám podľa toho ďalšie kroky.

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Okrem toho môžete urobiť tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/
Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.
A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Je možné, že bude potrebné zvýšiť príjem materského mlieka bábätka, prípadne zvýšiť vašu tvorbu mlieka. V takom prípade budete spolu s poradkyňou postupovať podľa týchto materiálov (sú v nich uvedené aj prostriedky na zvýšenie tvorby mlieka, vo vašom prípade by mohol prichádzať do úvahy aj bod 7 z nasledovného materiálu):

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/slabe-priberanie-dietata/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

V tom druhom materiáli sú uvedené aj dôvody, pre ktoré takéto situácie niekedy nastávajú, často napr. dlhšia pauza medzi dojčeniami súvisí s používaním cumlíka.

Okrem toho využívajte kontakt, najmä kontakt koža na kožu a spoločné spanie - je pravdepodobné, že dieťatko sa prisaje, ak bude blízko vášho prsníka, keď bude rozospaté v polospánku pri zaspávaní alebo prebúdzaní. Skúšajte to, ale bez toho, aby ste ho do dojčenia nútili. Dajte mu čas a veľa fyzického kontaktu s príležitosťami na dojčenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie po piatich hodinach