Dlhodoba liecba flukonazolom a dojcenie

Katka    03.04.2013, 20:46

Dobry den, dojcim 14 mesacneho syna. Uz 6 mesiacov trpim vag. mykozou, lokalna liecba nezabera, vyskusala som aj vsetky alternativne postupy, zial ine ako celkove preliecenie (ktore v minulosti zabralo) mi nezostava. Lekar mi vsak liecbu nechce predpisat pokial dojcim. Ide o uzivanie mycomaxu 150mg najprv jednu denne (tyzden), potom dalsi mesiac jednu tabletku raz tyzdenne a nasledne 4 mesiace raz mesacne. Docitala som sa na vasej stranke, ze fluconazol nie je dovodom na ukoncenie dojcenia, avsak ako je to pri takychto vycsich davkach? dakujem

Milá Katka,

áno, môžete užívať flukonazol a bez obmedzení pokračovať v dojčení. S užívaním flukonazolu počas dojčenia sú pomerne rozsiahle skúsenosti, pretože mamičky ho niekedy pri kandidóze na bradavkách potrebujú užívať a to vo vyšších dávkach, ako uvádzate vy. Pozrite si tento protokol, ktorý používame pri kandidóze na prsníku:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-poradkyne/prezentacie/kurz-trnava-2010-2011-cerftifikat/protokolflukonazol.doc.pdf



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dlhodoba liecba flukonazolom a dojcenie