Moze byt plne dojcene dieta tucne?

Katarina    02.09.2011, 17:54

Mam 3 a pol mesacneho syna, ktory vazi 9 kg a meria 69cm. Je plne dojceny. Mala by som nejak viac sledovat kolkokrat je pocas dna dojceny resp. nejak to obmedzovat? Zevraj moze dieta v tomto obdobi nabrat viac tukovych buniek a mat neskor problem s obezitou? Dieta je uplne zdrave. Dakujem vemi pekne.

Milá Katarína,

prečítajte si túto predchádzajúcu odpoveď, ktorá je veľmi podobná vašej otázke:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=54

Dojčenie nijako neobmedzujte. Pokračujte v plnom dojčení na požiadanie kedykoľvek a nemusíte sledovať počet dojčení. Dojčenie je podľa štúdií práve tou najlepšou formou prevencie obezity v neskoršom veku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Moze byt plne dojcene dieta tucne?