Caste nocne dojcene-rocne dieta

Bublifuuk    07.06.2013, 20:46

Moje dieta bude mat rok, este ho kojim. Papava velmi dobre vsetky jedla, pije cez den vodu/nesladeny caj z pohara (cca 2 dcl) a ak chce, aj sa koji (ale chce len minimalne).v noci je to ale uplne naopak, ked sa zobudi tak ho neviem inak znovu uspat len tym ze sa nakoji. Napriek tomu ze od narodenia spava s nami, dojcit po leziacky sa odmieta. Ja musim teda aj 15 krat na noc k nemu vstat, saadnut, nakojit...a je to uz prilis unavne (nastupujem do prace a mala by som byt fit). Preto sa pytam ci je nejak mozne oducit ho tomuto nocnemu bufetu a dojcit sa napr vecer a rano. V opacnom pripade budem nutena dojcenie ukoncit v roku :-(

Milý Bublifuuk,

samozrejme, že by ste mohli dojčiť večer a ráno, ale z toho, čo píšete, sa zdá, že vaše dieťatko sa chce dojčiť v noci, a spôsob, akým sa to deje, Vám nevyhovuje.

Je zrejmé, že ak sa nočné dojčenie uskutočňuje posediačky, tak je to veľmi namáhavé, vyčerpávajúce a ťažko realizovateľné z dlhodobého hľadiska.

Aj vzhľadom na to, že idete do práce, potrebujete urobiť zmeny v dojčení. Toto je možné, nie je nevyhnutné, aby to, ako dojčenie prebiehalo doteraz, pokračovalo aj naďalej.

Začnite postupne dieťaťko učiť dojčeniu poležiačky, robte to postupne, je dôležité, aby ste začali dojčiť poležiačky, pretože potom začnete nočné dojčenie vnímať úplne inak. Táto zmena je možná, urobte ju citlivo v súlade s poznaním svojho dieťatka, univerzálny návod neexistuje.

Začnite dojčenie ponúkať aj cez deň.

Zvážte, či by bolo dobré zvýšiť tvorbu mlieka, je možné, že by sa dieťatko ochotnejšie dojčilo cez deň a možno menej často v noci (hoci deti sa v noci nebudia pre mlieko, ale dojčenie ako také).

Prečítajte si tiež tieto ďalšie nápady a rady:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=549

Navyše v našej poradni máme už zodpovedaných množstvo otázok o nočnom dojčení:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=300

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=721

 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Caste nocne dojcene-rocne dieta