Mliecko pocas nepritomnosti

Sona    16.06.2013, 15:16

Vedeli by ste mi doporucit ako zabezpecit papanie 4 mesacneho, cisto kojeneho, babatka v mojej nepritomnosti? Parkrat do tyzdna si privyrabam cvicenim, velmi nam to pomoze financne a v neposlednom je to skvele na odburanie unavy a stresu. Zvacsa sa stihnem vratit zhruba do 3 hodin, takze babatko nakojim po navrate. Jednu hodinu mam ale trosku dalej a nestihnem sa vratit tak skoro. Skusila som odsat a dat do flasky, babo ju ale odmieta ( aj napriek vyskusaniu roznych typov flias a cumlov ). Tie flasky mu donekonecna nukat nechcem, aby mi neskor neodmietal prsnik. Je nejaka ina moznost ako to urobit?

Milá Soňa,

ak by ste si chceli mlieko odsávať, toto je samozrejme možné, ale treba vedieť, že akékoľvek kŕmenie bábätka mimo prsníka môže byť potenciálne rizikové, a môže sa prejaviť odmietaním prsníka, pričom toto nemusí nastať hneď, môže ísť niekedy aj o mesiace. Presne, ako píšete. Odporúčame vám predísť zmäteniu fľašou tým, že by v čase vašej neprítomnosti bábätko kŕmili odsatým mliekom z pohárika podľa tohto materiálu:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/

Takisto je možné preklenúť dlhšie obdobie odlúčenia príkrmami, ktoré sú v tomto veku lepším riešením, ako podávať umelé mlieko alebo používanie fľaše. Kŕmenie jedlom je tým najlepším riešením, ak by všetko to, čo sme predtým popísali nestačilo. Do príkrmov je možné zamiešať vaše odstriekané mlieko, ak by ste si chceli odsávať alebo odstrekovať mlieko. Takže môže osoba, ktorá sa bude o synčeka starať, dať synčekovi dať jedlo, je jedno, v akom čase. Môže mu dávať rozmixovanú zeleninu ako aj mnohé ďalšie veci podľa záujmu vášho synčeka, obilniny, ovocie, zemiaky a podobne.

Prečítajte si tiež túto odpoveď z poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=293

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=1322



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mliecko pocas nepritomnosti