Upchatý mliekovd už v tehotenstve

Eva    04.07.2013, 09:51

Dobrý deň, mám možno takú nezvyčajnú otázku, ale... dnes ráno som si na bradavke objavila biely "pľuzgier", jeho okolie je červené - ako zapálené. Vyzerá to presne ako upchatý mliekovod. Je to možné už počas tehotenstva? Som v 31tt. Čo si na to môžem dať? Ďakujem.

Milá Eva,

cez internet nie je jednoduché identifikovať, čo sa deje s vašou bradavkou.

Na druhej strane - áno, je možné, že sa vám upchal mliekovod - vzhľadom na tvorbu mlieka už v tehotenstve je toto možné.  Ak teda na bradavke máte malý pľuzgierik, ktorý vyzerá ako "akné", je to biela bodka prekrytá tenučkou vrstvou kože, tak môžete tú tenučkú vrstvu kože jemne prepichnúť sterilnou ihlou, môžete obsah pľuzgiera vytlačiť a následne môžete na bradavku aplikovať nejaký dezinfekčný prostriedok (jednorazovo). Začervenanie by malo potom tiež ustúpiť. Prepichnutie pľuzgiera by malo priniesť okamžitú úľavu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Upchatý mliekovd už v tehotenstve