Dojcenie a invazivne vysetrenie

Darina    20.07.2013, 21:44

Dobry den, prosim vas, mam v nasledujucich par dnoch podstupit vysetrenie ( odber z choriovych klkov) vzhladom k pozitivnej prenatalnej diagnostike a som popritom dojcia matka, moja dcerka ma 16 mesiacov a pomerne casto sa dojci( rano, k obednemu spanku, k vecernemu spanku, v noci este 3-4krat). Po zazkroku mam stravit dva dni na lozku, kvoli riziku kontrakcii po zakroku, pytam sa, mozem dojcit, ked dojcenie stimuluje maternicu , pripadne, ako mam tie dva dni riesit bez dojcenia. Dakujem pekne.

Milá Darina,

vaša dcérka sa vzhľadom na jej vek dojčí normálne, takto sa deti v jej veku často dojčia.

Vašu otázku ohľadne dojčenia v tejto situácii nie je jednoduché zodpovedať. Neexistujú v tomto smere spoľahlivé štúdie.

Skúste zvážiť všetky aspekty danej situácie ako aj to, že ak by ste sa rozhodli tie dva dni nedojčiť, tak potom budete musieť vyriešiť nasledovné otázky:

a) čo urobíte so svojou dcérkou - z hľadiska uspávania napríklad alebo z hľadiska naplňania iných potrieb dcérky. Ak sa rozhodnete ju tie dva dni nedojčiť, neexistuje nejaký spoľahlivý návod, ako jej pomôcť tieto potreby naplňať - budete sa musieť riadiť tým, ako sa bude správať, ako bude reagovať a byť s ňou a pomáhať jej. Ohľadne jedla jej bude stačiť bežné jedlo, nemusíte jej dávať nič iné,

b) čo urobíte ohľadne prsníkov - pretože prsníky sa vám v prípade nedojčenia budú nalievať a budete aj tak musieť čo-to odstriekať - takže je otázka, či je vôbec rozdiel medzi tým, že nadojčíte dcérku alebo že mlieko budete odstriekavať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a invazivne vysetrenie