Plne dojcene 4mes-prikrmy??

Silvia    26.07.2013, 17:18

Dobrý deň, chcem sa spýtať,aký je Váš názor na toto: dcérka má 3 a pol mesiaca,17.7. mala váhu 5600 gramov,dnes 26.7 má váhu 5790 gramov.Doktorka povedala,že pribrala ako tak,ale že jej aj tak už mám začať dávať zemiak,potom aj s mrkvou a tak ďalej a postupne aj s inou zeleninou a potom este aj maso! a piskotu hned potom.mne sa to vobec nepaci,malinka je spokojna,papat jej chuti,cez den je dojcena kazde dve-dva a pol hodiny a spava celu noc uz od 6 tyzdna.pani doktorka aj vkuse hovori o umelom mlieku,ze ak toto nezaberie,tak dáme UM!

Milá Silvia,

z toho, čo uvádzate, máme málo údajov o tom, ako vaše bábätko prospieva a pije. Ale vo všeobecnosti je možné povedať, že ak vaše bábätko dobre pije, je v zásade spokojné, nemá problém s dojčením a priberá stále, nie je dôvod na podávanie umelého mlieka a ani zavádzanie príkrmov nie je opodstatnené. Stále priberanie, aj keby bolo pomalšie, nie je indikáciou ani na jeden z týchto zásahov. Ak by bol nejaký zásah opodstatnený, tak prvý krok by bol zlepšenie dojčenia.

Ak by ste to považovali za potrebné, je možné vyhodnotiť dojčenie spoločne s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Okrem toho môžete urobiť tieto kroky:

Pozrite si videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka, aby vypilo viac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Plne dojcene 4mes-prikrmy??