Časté dojčenie

Jana    06.10.2011, 15:07

Zdravím, môj 3 mesačný synček doteraz papal každé 2 hodinky a teraz sa to zmenilo a vyžaduje si dojčenie každú hodinku. V noci prespi 8 hodín bez budenia na dojčenie. Priberá veľmi dobre, vždy papa len z jedného prsníka a dojčenie trvá 7-10 min, nikdy nie viac.Je to v poriadku?

Milá Jana,

dojčenie nemusí mať stále rovnaký rytmus a načasovanie. Ak bábätko dobre priberá, dobre pije a je spokojné, nie je dôvod, aby ste sa znepokojovali len z dôvodov "nejakých pravidiel" o tom, ako často, prípadne, ako dlho sa bábätko dojčí. Najdôležitejšie je sledovať bábätko a napĺňať jeho potrebu dojčiť sa tak často, ako je to potrebné.

Pozrite si aj odpoveď na podobnú otázku:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=64



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Časté dojčenie