dojcenie a mliecne vyrobky

Jana    10.10.2011, 11:26

dobry den, mam 8 mes.syna, kt.dojcim a 3x denne davam tuhu stravu.poslednu dobu sa mi zda, ze uz neptrebuje tak caste dojcenie ako doteraz (donedavna to bolo kazde 2-3 hodiny aj popri prikrmoch). teraz ho dojcim 4-5 x za den + 2x v noci (teda pred tym to bolo o 2-3 krmenia viac)chcem sa opytat kolko MM by dieta v tomto veku malo vypit + ci je potrebne davat aj mliecne vyrobky prip.ako to bude po dosiahnuti 1.roku - kolko MM prip.ineho mlieka by malo dieta vypit .. dakujem

Milá Jana,

vaše dojčenie vyzerá byť v poriadku. Vo veku vášho synčeka je stále potrebné dojčenie ponúkať tak, aby sa udržalo na približne podobnej úrovni ako pred začatím príkrmov. Je možné, že váš synček sa dojčí menej často, pretože papá veľké množstvo príkrmov čo do objemu jedla. Netrápte sa tým, koľko materského mlieka by váš synček mal vypiť. Ponúkajte mu dojčenie a nechajte ho piť, koľko chce. Nie je potrebné merať množsto materského mlieka, obzvlášť, ak dobre papá príkrmy rozličného druhu. Podávanie mliečnych výrobkov je na vás. Váš syn momentálne získava "mliečne výrobky" z vášho materského mlieka a z výživového hľadiska nepotrebuje žiadne ďalšie mlieko. Ak však v rodine konzumujete mliečne výrobky, varíte jedlá s mliekom, kedykoľvek o ne synček prejaví záujem, môžete mu ich ponúknuť. Situácia po roku je rovnaká: pokračujte ďalej v dojčení v rovnakej miere, dojčenie ponúkajte. Za takých okolností synček ešte stále nebude potrebovať žiadne ďalšie mlieko. Ak bude prejavovať záujem o mliečne výrobky/jedlá s mliekom, ktoré jete vy, pokojne mu ich dajte.

Pozrite si aj odpovede na podobné otázky v našej poradni:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=111

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=108

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=99

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=50



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > dojcenie a mliecne vyrobky