ockovanie proti chripke? coldrex?

Dana    10.10.2011, 11:11

Zdravim Vas, moja otazka sa sice priamo netyka dojcenia, no aj tak dufam, ze mi odpoviete, uzko to s tym totiz suvisi. Plne dojcim 11-tyzdnovu dcerku. Obchadza ma vsak nadcha, bolest hrdla, mozem si dat horuci napoj Coldrex? V pribalovej informacii som citala, ze by nemal skodit...Tiez ma zaujima Vas nazor na ockovanie proti chripke. Odporucili by ste mi ho? Bojim sa, aby pripadna choroba neohrozila moju malicku viac ako vakcina...? Dakujem pekne.

Milá Dana,

áno, Coldrex si môžete samozrejme dať. Rovnako ako jeho menej drahú verziu, ako napríklad Paralen, príp. Ibuprofen. Vo všeobecnosti počas dojčenia, ak je to potrebné, môžete užívať lieky, ktoré sa bežne užívajú pri prechladnutí, bolesti hrdla, vrátane sprejov do nosa, hrdla, prípadne potrebných antibiotík predpísaných lekárom. Pri liekoch proti kašlu je lepšie vyhnúť sa pseudoefedrínom, pretože môžu niekedy znížiť tvorbu mlieka, ale pre bábätko taktiež nepredstavujú problém.

Očkovanie proti chrípke, ako aj všetky ostatné očkovania, môžete popri dojčení absolvovať.

Zároveň vás môže upokojiť i to, že materské mlieko poskytuje dojčenému bábätku mnohé imunitné látky a faktory, ktoré ho pred ochorením chránia, a aj keď náhodou ochorie, tak mu materské mlieko pomôže, aby ochorenie malo miernejší priebeh. Vďaka dojčeniu zvládnu bábätká i staršie deti ochorenie lepšie, väčšinou ochorenia trvajú kratšie a majú ľahší priebeh.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > ockovanie proti chripke? coldrex?