Syrovatka ci UM?

Eva Jurčáková    26.10.2011, 07:14

Mam ročneho syna, plne kojeny doteraz, kojim ho uz len rano a vecer a prsniky sa mi uz tolko nenalievaju, samozrejme davam mu jogurty, no zaujimalo by ma ci to celkovo staci? Mojho mlieka ma denne tak najviac 1,5 dc. Uvazujem nad pridanim jednej porcie UM. Priatel navrhoval syrovatku, je vobec vhodna pre deti?

Milá Eva,

akékoľvek množstvo materského mlieka, ktoré váš synček vypije, je vzácne a preňho veľmi prospešné. Ak by ste chceli zvýšiť jeho príjem materského mlieka, môžete mi začať prsník aktívne ponúkať, plus podniknúť ďalšie kroky na zvýšenie tvorby materského mlieka.

Prečítajte si tento náš článok o tom, prečo je dojčenie dôležité aj pri staršom dieťatku: http://www.mamatata.sk/node/451159

Deti vo veku vášho synčeka nepotrebujú umelé mlieko, a to ani keby neboli dojčené. Ak chcete a je to vo vašom jedálničku bežné, dávajte mu mliečne výrobky, ktoré bežne v rodine jete, napríklad vami spomínané jogurty ako aj mnohé iné. Syrovátku mu môžete dať v bežnom množstve rovnako ako akúkoľvek inú potravinu, ktorú doma konzumujete. Nemusíte sa syrovátkou snažiť nahradiť veľké množstvá mlieka. Skôr sa snažte o vyrovnanú, zdravú stravu, ktorá sa podobá vašej rodinnej strave.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Syrovatka ci UM?