Plochšie bradavky počas tehotenstva

Iveta    26.10.2011, 07:25

Dobrý deň! Som v14. t. tehotenstva a mám ploché bradavky, niekedy sú viac vystúpené. Môj gynekológ mi povedal, že si ich mám počas sprchovania krútiť a povyťáhovávať,že to môže pomôcť. Mňa by zaujímal Váš názor na to. Chcem sa opýtať, či si môžem nejako bradavky pripraviť už teraz na obdobie kojenia. Mám aj tzv. mušle do podprsenky, kde sa vsúva bradavka. Svoje prvé dieťa som kojila 7,5 mes. cez klobúčiky. Teraz by som chcela bez nich. ďakujem

Milá Iveta,

ak sú "ploché" bradavky "niekedy viac vystúpené", tak pravdepodobne nejde o ploché bradavky, ale o úplne normálne bradavky. Vzhľadom na to, že pri prvom bábätku používali klobúčiky, je potrebné, aby ste sa na dojčenie pripravili. Vo vašom prípade je dôležitá dobrá príprava v tehotenstve a čo najlepší začiatok dojčenia. Prečítajte si čo najviac článkov na našej webovej stránke, obzvlášť:
Ako má vyzerať dobrý začiatok dojčenia
Kontakt koža na kožu
Správne prisatie a fotky správneho prisatia
Videá bábätiek pijúcich na prsníku
Skúste už v tehotenstve navštíviť niektorú podpornú skupinu dojčiacich matiek, ktoré vedú poradkyne pri dojčení. Nájdite si poradkyňu pri dojčení, ktorá vám už tesne po pôrode pomôže so správnou polohou a prisatím a s tým, aby vaše budúce bábätko pilo čo najlepšie už od začiatku. Takto je možné, že sa vyhnete akýmkoľvek problémom. Vyhnite sa úplne použitiu klobúčikov, ktoré sa v niektorých prípadoch veľmi ťažko odstraňujú a môžu znižovať tvorbu mlieka. Ak by sa bábätko neprisávalo, požiadajte o pomoc poradkyňu. K tejto téme si môžete prečítať náš materiál o krokoch, ktoré možno podniknúť na to, aby sa bábätko prisalo.

"Mušle" do podprsenky môžete nosiť, hoci vo vašej situácii bude omnoho dôležitejšie to, čo sa stane v období bezprostredne po pôrode, a ako efektívna bude pomoc, ktorú nájdete.

Prečítajte si aj naše ďalšie články o dojčení.

Prajeme krásne tehotenstvo a bezproblémové dojčenie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Plochšie bradavky počas tehotenstva