Dojčenie a operácia kolena

Ľuba    10.05.2014, 16:35

Dobrý deň. Mám 17mesačného synčeka, ktorého dojčím na požiadanie. Chystám sa na operáciu kolena (natrhnutý meniskus) v epidurálnej anestéze na jednodňovej chirurgii. Chcela by som sa spýtať, či si mám odsávať mliečko v deň zákroku? Po akom čase od epiduralnej anestézie si môžem znovu priložiť synčeka? Ďakujem veľmi pekne za radu.

Milá Ľuba,

ani epidurálna analgéziu, ani samotný výkon nie sú dôvodom na to, aby ste nedojčili. Môžete dojčiť až do bodu, keď pôjdete na operačnú sálu, a potom ihneď po prebudení, hneď ako sa na to budete cítiť. Tým pádom nie je potrebné, aby ste si mlieko v deň zákroku odsávali.

Aj mamičky, ktoré majú epidurálnu analgéziu pri pôrode cisárskym rezom či vaginálnom pôrode, môžu dojčiť okamžite, ako sa bábätko narodí. Aj vy teda môžete dojčiť, hneď ako budete chcieť.

Ak budete potrebovať užívať lieky proti bolesti po operácii, môžete ich užívať a dojčiť bez obmedzení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a operácia kolena