Menej mlieka

Lucia    01.01.2012, 09:05

dobry den, mam synceka ma 2 mesiace a 10 dni, momentale ho plne dojcim, predtym som 1x denne dokrmovala flasou pre nedostaok mlieka, no uz mesiac iba dojcim, tzacal sa pri prsniku odtahovaz a znova prisavat i ked myslim, ze mlieka ma akurat ani vela ani malo, no zacal si cumlat pasticky asi tak tyzden, a 2 dni vytiahne z prsnika menej mieka ako obvykle, vazim ho pravidelne a momentalne sapat okolo 60-80ml a predtym priemerne 120 ml. ma cumlanie pasticky nejaky suvis s nedobrym pitim ako sa to da riesit? bradavky bolestive nemam. Dakujem

Milá Lucia,

cez internet nie je v tomto prípade jednoduché povedať, čo presne sa vo vašom prípade deje. Odporúčame vám, aby ste svoju situáciu konzultovali s poradkyňou pri dojčení, ktorá bude pozorovať dojčenie a bude vám na základe vyhodnotenia výdanosti dojčenia povedať, čo je potrebné ďalej urobiť.

Avšak z vášho popisu sa zdá, že tvorba mlieka sa znížila a že by vám pomohlo zvýšenie tvorby mlieka. Je možné, že >vašu situáciu vystihuje tento dokument o štrajku Ako prekonať „štrajk“ v dojčení. Ak to tak je, vykonajte odporúčania, ktoré sú v ňom uvedené.

Okrem toho si prečítajte tento dokument o zvýšení tvorby mlieka a urobte potrebné kroky na to, aby sa tvorba zvýšila. K tomu si tiež preštudujte tento ďalší dokument o tvorbe mlieka.

Áno, cumľanie pästičky pravdepodobne súvisí s celou situáciou. Mnohé bábätká v tomto veku, ak nie je tok mlieka dostatočný a nepijú dostatočne, nahrádzajú satie na prsníku satím pästičky. Je pre ne typické, že sa odťahujú, a následne si dajú do pusky pästičku. Riešením je zlepšenie dojčenia a zvýšenie tvorby mlieka. Keď bude tvorba mlieka vyššia, synček bude ochotný zostať na prsíku a vďaka tomu nebude mať potrebu sať si pästičku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Menej mlieka