Odmieta papať

Henrieta    03.01.2012, 18:03

Dobrý deň, maličký má 3 mesiace, je výhradne kojený. Uz niekoľko dní odmieta prsník, dokonca sa pri ponúkaní rozplače, niekedy sa zasa usmieva. Dokážem ho nakŕmiť, len keď zaspáva. Ináč je kľudný, vyzerá akoby mu mliečko ani nechýbalo. Niekedy si cmúľa pästičku a nahlas poťahuje akoby bol veľmi hladný, ale prsník odmietne. Doteraz priberal výborne, ale teraz nemá až také plné plienky ako predtým. Vďaka za radu

Milá Henrieta,

na to, čo popisujete, sa pýtalo už mnoho mamičiek a postup je rovnaký ako pri týchto odpovediach:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=154

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=204

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=194

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=233

Okrem toho vám môže pomôcť tentoAko prekonať „štrajk“ v dojčení.

Prečítajte si tiež tento náš článok, v ktorom jedna z mamičiek popisuje podobnú skúsenosť:

http://www.mamila.sk/domain/flox/files/clanky/oskar-mamila_september-2011.pdf

Pri riešení situácie vychádzajte z toho, že bábätko je ochotné sa prisávať pri zaspávaní, ponúkajte mu prsník vždy v tejto situácii, je dobré, ak bábätko je prisaté aj počas spánku či pri precitaní mu znova prsník ponúknite. Do dojčenia ho nenúťte. Vašu situáciu môže zlepšiť zvýšenie tvorby mlieka a intenzívny fyzický kontakt. Hoci sa takéto bábätká javia, že dojčenie nepotrebujú, prípadne sa usmievajú a sú inak spokojné, neznamená to, že o dojčenie v skutočnosti nemajú záujem. Je potrebné podniknúť kroky, ktoré sú v uvedených dokumentoch na to, aby sa dojčenie upravilo.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmieta papať