Dojcenie po amniocenteze

ivana    18.09.2014, 17:34

Rozhodujeme sa ci podstupit amniocentezu, dcerka 28mesiacov je dojcena. Už som pocuvala o odstaveni zaciatkom tehu, no na toto som nebola pripravena:( Moze dojcenie zvýsit riziko potratu? dakujem

Milá Ivana,

na vašu otázku neexistuje jednoznačná odpoveď. Samotná amniocentéza zvyšuje riziko potratu. Dojčenie v tomto pravdepodobne nehrá žiadnu rolu, ale zodpovedné dôkazy v tomto smere neexistujú.

Aby ste sa mohli rozhodnúť, pravdepodobne najlepšiu odpoveď nájdete, keď si prečítate Dojčenie počas tehotenstva. Samotné dojčenie nie je za normálnych okolností žiadne riziko pre tehotenstvo.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie po amniocenteze