Herpes

Tana    14.02.2012, 13:36

Dobry den, dojcim 13 mesacnu dceru a vcera sa mi na pere objavil herpes.Podobne vyrazky sa mi spravili aj na brade, nie som si ista, ci aj to je herpes, no asi ano. Nikdy som ho tam este nemala. Moze sa pri tom kojit?Ake pripravky nan mozem pouzit?Dakujem

Milá Táňa,

herpes na pere/krku nie je pri dojčení problém, pokračujte v dojčení, dajte si pozor, aby sa dcérka herpesu nedotýkala/neoblizovala. Prípravky môžete použiť ktorékoľvek, ktoré by ste použili za akýchkoľvek iných okolností, vrátane acykloviru.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok