Uzivanie vitaminov

judit    01.10.2014, 14:36

Dobry den,chcem sa opytat ci mozem uzivat vitaminy?napriklad zinok,riboflavin,zelezo,alebo Schidelove vitaminy.mam 3,5 mesacneho syna a chcela plne ho kojim,no ako vacsine zien aj mne vypadavaju vlasy.dakujem

Milá Judit,

všetky vitamíny, ktoré spomínate, môžete počas dojčenia užívať, rovnako ako iné prípravky pre vaše doplnenie výživy, ktoré by ste chceli užívať.

Ešte jedna informácia, ktorá vás môže zaujímať: Dojčenie je dôležité nielen pre zdravie bábätka, ale aj pre vaše zdravie a nemusíte sa obávať, že obdobie dojčenia si vyžaduje nejaké zvláštne výživové nároky pre matku. Približne po 3. mesiaci vypadávajú všetkým mamičkám po pôrode vlasy (a nesúvisí to s dojčením), takže napriek užívaniu vitamínov je dobré s týmto počítať. Dojčenie nespôsobuje vypadávanie vlasov.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Uzivanie vitaminov