Dojcenie a thyrozol

Petula    11.10.2014, 11:22

Dobry den, pred 5.tyzdnami som zacala brat thyrozol na zvysenu cinnost stitnej zlazy a nakolko dojcim, doktorka mi dala len davku 1 a pol tablety denne. Lenze dnes som bola na kontrolu a taka slaba davka mi nepomohla, vraj sa mi to este mierne zhorsilo a zvysila davku na 2 a pol tablety denne (1tabl=10mg) a povedala mi, ze uz ale nemozem dojcit. Aj v pribalovom letaku je napisane, ze dojciace zeny mozu len 10mg denne, ale tu som sa docitala pri nejakych prispevkoch, ze sa moze dojcit. Takze mozem alebo nemozem thyrozol, kedze aj v pribalovom letaku je to tak uvedene? Dakujem za odpoved.

Milá Petula,

aj pri tejto dávke Thyrozolu môžete pokračovať v dojčení. Navyše je dosť dobre možné, že po úvodnej vyššej dávke vám neskôr dávku opäť znížia. Ani dávka, ktorú uvádzate, sa v štúdiách neukázala byť problémom pri dojčení. Ak by ste sa veľmi chceli uistiť, že je všetko v poriadku, môžete po nejakej dobe od začiatku užívania dať skontrolovať TSH, T4 a T3 svojmu bábätku, aby ste videli, že výsledky budú bez zmien.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie a thyrozol