Teplota

Eva    31.10.2014, 15:30

Dobrý deň. Moja 14 mesačná dcérka, ekologicky dojčiaca, má tretí den vysoké teploty, nad 38st.-39st. a nechce nič iné papat, okrem prsníka. Teda dá si ešte pár hltov vody z pohárika. Čoho sa obávam je stolica, lebo ju má veľmi riedku a opäť takú "novorodenecku" žltú. Je to v poriadku, keď nechce nič iné papat? Je trochu slabšia. Ďakujem za odpoveď.

Milá Eva,

čo sa týka dojčenia: 

1. Ak je vaša dcérka chorá, je mimoriadne dôležité, aby bola ďalej dojčená.

2. To, že jediné, čo chce, je dojčenie, je pri dojčených deťoch úplne normálne. Dojčenie je poskytuje okrem mlieka aj upokojenie a úľavu od bolesti. Aj preto je také dôležité. Nehovoriac o protilátkach a imunitných faktoroch, ktoré dieťatko v tejto situácii získava a ktoré sú mimoriadne dôležité.

3. Je úplne logické a normálne, ak má vaša dcérka "novorodeneckú žltú" stolicu - pretože pije len materské mlieko, tak má takúto stolicu. To je v poriadku.

4. Nenúťte teraz dcérku do iného jedla, vaša dcérka začne znovu papať sama od seba, keď sa začne cítiť lepšie.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok