Ambrobene zapal priedusiek

michaela baksova    10.11.2014, 20:31

Dobry den, Mam 9 mesacne dietatko, stale dojcim. Mam uz tri tyzdne kasel. Pri vysetreni doktorka pocula nieco na plucach tak mi predpisala amtibiotika duomox 500, ktore podla vsetkeho brat mozem. Predpisala mi vsak aj ambrobene, kde je v letaku, ze sa ma zvazit prerusenie dojcenia. Mate prosim Vas blizsie informacie o tom, ci sa dojcit popri ambrobene naozaj nema kedze tato veta mi nehovori ci mozem alebo nie? Moja doktorka chcela aby som dieta odstavila, ze mi ine lieky neda, co teda urcite nechcem pokial to nie je nevyhnutne. V lekarni mi sice ponukli ine aj skusam ale ziadne prirodne alternativy mi nepomahaju. Toto ambrobene mi pomohlo aj v minulosti, brala som ho pocas tehotenstva ked som kaslala tri mesiace a hrozil mi az zapal pluc. Ak sa to da popri dojceni, chcela by som ich skusit aby som zas nebola takto dlhodobo chora. Vopred dakujem za odpoved.

Milá Michaela, 

obidva lieky, teda aj Ambrobene, môžete užívať a popri tom pokračovať pri dojčení. V prípade tohto lieku je odporúčanie nedojčiť čisto len ochranou výrobcu. Pozrite si napríklad výrobok s rovnakou účinnou látkou, ale s iným názvom - Mucosolvan - a informácie tam uvedené sú iné ako pri Ambrobene, aj keď je to to isté. 

Takže, popri užívaní Ambrobene dojčite ďalej bez obmedzení tak ako doposiaľ.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ambrobene zapal priedusiek