Lenive creva

Gabi    25.11.2014, 09:50

Dobry den.Dojcim 2,5 ročnú dceru bez ziadnych problemov ale teraz posledne 3 dni strasne tazko kaka,ale ked uz konecne po trapeni s tlacenim sa podari tak je to normalna stolica.Hladam rady ako jej pomoct.Hlavne sa pise vela tekutin.Ak jej teraz budem castejsie ponukat dojcenie myslíte ze jej pomozem?Vodu pije z pohara ale malo...Materske mlieko obsahuje probiotika?Dakujem.

Milá Gabi,

stolicu v tomto veku ovplyvňujú rozličné faktory:

a) zloženie stravy (vláknina, skladba potravín)

b) dostatočný príjem tekutín

c) a vo veku dvoch rokov i psychologické faktory (zadržiavanie stolice, strach ísť sa vykakať, špeciálne v súvislosti s nácvikom na nočník a podobne) - vyprázdňovanie je veľmi citlivé na tieto psychologické faktory (ako napríklad príchod súrodenca, samostatné spanie vo vlastnej posteli či izbe a mnohé iné, ktoré spadajú do kompetencie príslušných odborníkov)

V celej situácii je dojčenie pozitívny faktor, pretože stolicu zmäkčuje, uľahčuje vyprázdňovanie a poskytuje okrem iné aj potrebné tekutiny. A áno, je skvelé, že materské mlieko obsahuje vyše 700 druhov baktérií.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Lenive creva