Užívanie Penoxalu počas dojčenia

Marta    02.12.2014, 10:14

Dobrý deň, Chcem Vás poprosiť o radu. Mám 15 mesačné dieťatko, ktoré je popri príkrmoch dojčené. Pred 8 mesiacmi mi gynekológ zistil prítomnosť HPV vírusu. Pri opakovaných prehliadkach sa ukázalo, že vírus mám stále v organizme, preto mi gynekológ odporúča Penoxal na posilnenie imunity. Chcem sa opýtať, či môžem užívať tento prípravok popri dojčení (podľa príbalového letáku nie), alebo mám uvažovať nad iným spôsobom liečby? V žiadnom prípade nechcem ukončiť dojčenie, ale obávam sa možných dôsledkov HPV. Ďakujem pekne za Vašu odpoveď.

Milá Marta,

Penoxal môžete počas dojčenia užívať a popritom dojčiť bez obmedzení. Penoxal obsahuje zložky, ktoré sa bežne nachádzajú v strave. Nie je jediný dôvod, prečo by ste ho počas dojčenia nemohli užívať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Užívanie Penoxalu počas dojčenia