Zensen a dojcenie

Jana    06.12.2014, 14:12

Dobry den, chcela by som sa opytat ci mozem uzivat zensen pocas kojenia. Mam 16 mesacneho synceka, ktoreho stale kojim na poziadanie, cize aj 5-6x za den a aj v noci, plus samozrejme papa aj prikrmy . Dakujem .

Milá Jana,

vzhľadom na niektoré účinky ženšenu, ktoré môžu niekedy zahŕňať zníženie tvorby mlieka, je lepšie, ak sa ženšen počas dojčenia neužíva, prípadne, ak sa neužíva dlhodobo. Vlastnosti ženšenu sú z hľadiska dojčenia veľmi málo preskúmané a nie sú doposiaľ k dispozícii ani základné údaje o jeho vlastnostiach. Vaše dieťatko má však 16 mesiacov, a preto by jeho užívanie nemalo predstavovať problém. Taktiež si môžete zvoliť množstvo iných prípravkov či výživových doplnkov a byliniek, o ktorých je známejšie, ako počas dojčenia pôsobia.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Zensen a dojcenie