Dojčenie z jedného prsníka

Julia    23.12.2014, 23:17

Dobrý deň, mám 18 mesačného kojeného synčeka, ktorý sa mi však odmieta už viac ako rok prisať na druhý prsník, pričom v ňom takisto mliečko mám. Ako by som ho mohla k tomu prinútiť? Ďakujem a prajem vám krásne sviatky.

Milá Júlia,

prinútiť synčeka dojčiť sa z druhého prsníka nemôžete, k prsniku sa ho môžete snažiť prilákať. Môžete urobiť kroky, ktoré by mohli pomôcť synčekovi pochopiť, že je príjemné dojčiť sa aj z druhého prsníka – ponúknuť prsník po tom, čo strávite nejaký čas v kontakte koža na koža, ponúknuť prsník v polospánku alebo pri prebúdzaní, vytvárať príjemné chvíle na hrudníku, napr. tým, že synček zaspí na vašej hrudi, nosením v nosiči v zvislej polohe, ideálne v kontakte koža na kožu. Niektoré deti v tomto veku dokážu inšpirovať rôzne špecifické okolnosti, napr. prítomnosť iných dojčiacich sa detí v podpornej skupine dojčiacich matiek:

http://www.mamila.sk/pre-matky/podporne/

prečítajte si tiež túto zaujímavú príhodu:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=811392735600224&id=123305271075644&comment_id=813879825351515&offset=0&total_comments=1&notif_t=share_comment

A samozrejme je možné aj dlhodobé dojčenie z jedného prsníka.

Ďakujeme za milé prianie, krásne sviatky a šťastný nový rok aj vám!



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie z jedného prsníka