Antibiotiká UNASYN

Gabriela    19.03.2012, 21:38

Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o radu týkajúcu sa užívania antibiotík UNASYN(375) a súčasného výlučného dojčenia 5 mesačnej dcérky. Dojčenie prebieha bez akýchkoľvek problémov na požiadanie. Na ORL mi predpísali uvedené antibiotiká na zápal prínosových dutín (po dôkladnom vyšetrení a potvrdení RTG snímkou). Dnes sme s dcérkou absolvovali poradňu, počas ktorej sme na základe plánovaného očkovania (nebolo vykonané) preberali aj predpísané antibiotiká. Reakcia obvodnej pediatričky ma však znepokojila, pretože tvrdila, že by som ich užívať nemala. Momentálne zvažujem, či ich teda vôbec mám začať užívať. Prezerala som si aj ostatné Vaše rady a odpovede, bohužiaľ informácie týkajúce sa tohto konkrétneho lieku som nenašla. Vopred ďakujem za odpoveď.

Milá Gabriela,

vami uvádzané antibiotiká môžete počas dojčenia užívať. Ak sa potrebujete liečiť, neváhajte a začnite UNASYN brať a pritom pokračujte v dojčení. Táto možnosť je zo všetkých najbezpečnejšia. Okrem toho je pokračovanie dojčenia (a počas užívania antibiotík) je dôležité pre vaše zdravie, ale aj pre to, aby dcérka zostala zdravá počas vašej choroby ako aj v budúcnosti - dojčenie bude aktívnym spôsobom chrániť dcérku pre mnohými chorobami, prípadne ak ochorie, bude mu aktívne pomaháť pri rýchlejšom udzdravení a pri budovaní imunity.

Dojčite počas užívania antibiotík tak, ako ste doteraz boli zvyknutá, dojčenie nemusíte nijako časovať podľa užívania tabletiek.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Antibiotiká UNASYN