Neprejeda sa?

Burotchka    03.04.2012, 17:11

Dobry den. Mam 4 mesacneho synceka, pribera pekne - ma skoro 8 kg. Je vylucne dojceny na poziadanie, tak isto v noci, kedze spime v spolocnej posteli. Je takto dojcit dieta spravne? Nemoze sa dieta prejedat? Do kedy sa ma dieta takto dojcit a nemaju byt intervaly medzi dojceniami vacsie, cim starsie dieta (resp. ake maju byt)? Dakujem.

Milá Burotchka,

prečítajte si tieto predchádzajúce odpovede, ktoré sú veľmi podobné vašej otázke:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=54

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=115

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=135

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=259

Dojčenie nijako neobmedzujte. Pokračujte v plnom dojčení na požiadanie kedykoľvek a nemusíte sledovať počet dojčení. Robíte to všetko správne, vrátane spoločného spania. Dojčenie je podľa štúdií práve tou najlepšou formou prevencie obezity v neskoršom veku. Intervaly medzi dojčením si určuje bábätko samo, môžu byť odlišné každý deň, v tomto sa staršie dieťatko nemusí nijako líšiť od mladšieho.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neprejeda sa?