Program bez dietata

Ella    12.04.2012, 08:52

Dobry den. Mam skoro 5 mesacneho syna, ktory je dojceny na poziadanie. Prikladam ho aj ked je unaveny a potrebuje si pospat (resp. je mrzuty), co je cca. kazdu 1,5 hodinu. V noci tiez zaspava na mne a spi s nami v posteli, v noci sa budi niekolkokrat na dojcenie. Za mesiac mame ist na svadbu, co je program na dlhsi casovy usek. Je evidentne, ze synceka tam sice mozeme mat, ale nemozem ho zakazdym prilozit a takisto by som sa chcela na svadbe zdrzat trosku dlhsie. Strazenie by zabezpecila mama. Ako ale riesit jeho potrebu dojcenia pri mojej absencii?

Milá Ella,

popis vašej situácie s dojčením cez deň a v noci je zároveň vašou odpoveďou. Váš synček potrebuje vás, potrebuje dojčenie a na takú udalosť, ako je svadba, deti prirodzene patria. Vezmite synčeka so sebou, ľudia okolo vás sa budú tešiť z krásneho bábätka, bude ozdobou svadby, budú sa s ním fotiť, ponosia ho - možno to dokonca bude lepšie ako v bežný deň. Jeho potrebu dojčiť sa nijako inak nevyriešite. Nie je dôvod, pre ktorý by ste ho na svadbe nemohli nadojčiť kedykoľvek - myslite na dojčenie, keď si budete chystať oblečenie: nachystajte si niečo, v čom sa bude dať dojčiť kedykoľvek. Zároveň dojčením budete príkladom pre mladomanželov a tiež pre ostatných, aby videli, že s dojčením sa dajú takéto udalosti absolvovať. Pokojne sa zdržte na svadbe akokoľvek dlho, päťmesačné bábätká majú väčšinou ešte schopnosť spať kdekoľvek, obzvlášť, ak sú napríklad v nejakom nosiči/šatke. Je isté, že svadbu so synčekom si užijete viac, ak bude s vami, ako keď ho dáte strážiť mame, pretože v opačnom prípade budete neustále myslieť na to, ako sa synček má, a budete sa báť, že budete zo svadby musieť odísť, pretože synček bude za vami neutíšiteľne plakať.

Prečítajte si aj našu predchádzajúcu odpoveď na príbuznú tému:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=334



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Program bez dietata