Odsavat prebytocne mlieko?

Katarina Blaskova    27.04.2012, 11:47

Dobry den, mam 8 dnovu dcerku, ktoru vyhradne dojcim pravidelne cca kazde tri hodiny. Dcerka zatial velmi dobre prospieva,pribera a je pokojna . Uz 4 den pocitujem silne naliatie prsnikov a aj po tom ako dcerka dopapa odsajem asi 40 ml mlieka. Je potrebne toto prebytocne mlieko odsavat po kazdom dojceni? Dakujem za odpoved. Katarina

Milá Katarína,

na svoju otázku nájdete odpoveď tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=359

Nie je potrebné (a ani žiaduce) odsavať po každom dojčení a už vôbec nie veľké množstvá mlieka. Oveľa lepšie je skúsiť dojčiť bábätko častejšie, ak má záujem, prípadne bábätku pri naliatí prsníkov dojčenie ponúknuť. Z hľadiska nalievania prsníkov aj z hľadiska bábätka je dobré, ak sa bábätko dojčí často.

Ak sú prsníky naliate a bábätko je nadojčené, nemusíte paušálne odsávať. Odsávajte jedine v prípade, že je naliatie príliš silné a skutočne pociťuje odsatie ako nevyhnutné. Vôbec to nemusí byť po každom dojčení. Riaďte sa pocitom, ktorý máte v prsníkoch. Odsajte len nevyhnutné množstvo, toľko, aby ste pocítili úľavu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odsavat prebytocne mlieko?