Ako dlho mam uzivat zvysenu davku senovky a benediktu?

Lila    27.04.2012, 17:15

Dobry den, mam 5tyzdnove babatko,stale sa kojime,ale mlieka mam malo,niekedy dokrmujem.laktacna poradkyna mi poradila tieto byliny,ale su dni ked je ho malo,tak mi to zvysila na 4 tabx3denne.ked to chcem uzivat dlhodobo,ako to mam uzivat?mam sa neskor vratit na 3tabx3denne? dakujem velmi pekne za odpoved

Milá Lila,

je nám to ľúto, ale vaša otázka presahuje možnosti poradenstva cez internet. Tieto bylinky môžu pomôcť pri zvyšovaní tvorby mlieka a môžu sa užívať dlhodobo. Správne dávkovanie senovky poznáte podľa toho, že voniate po senovke. Druhá vec je, že na zvýšenie tvorby mlieka potrebujete podniknúť aj ďalšie kroky, ktoré sú ešte dôležitejšie ako senovka. Niekedy si zvýšenie tvorby čas a trpezlivosť spoločne s tým, že budete tieto kroky podnikať.

Pri užívaní senovky a benediktu závisí znižovanie dávok, prípadne ich úplné vysadenie od toho, ako bábätko na prsníku pije. Keď je tvorby mlieka postačujúca a bábätko dobre pije, potom môžete uvažovať o znížení dávok, prípadne vysadení.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Ako dlho mam uzivat zvysenu davku senovky a benediktu?