Pridávanie MM do príkmov

Milka    17.05.2012, 18:05

Dobrý deň, mám 13 mesačnú dcérku, ktorú dojčím. Zistili jej alergiu na BKM, chcem sa preto opýtať či sa dá materské mlieko používať aj na varenie príkmov napr. pudingu, alebo do polievok. Môže prejsť varom? Ako postupovať? Ďakujem veľmi pekne.

Milá Milka,

samozrejme, môžete materské mlieko použiť do príkrmov, na varenie a môže prejsť varom. Žiaden problém. Na druhej strane, toto vyzerá byť vo veku vašej dcérky, ktorá sa dojčí, zbytočná práca. Odsávať alebo odstriekavať materské mlieko je prácne. Náš návrh by bol, aby ste dcérku dojčili, a buď varili bez mlieka alebo našli iné možnosti ako napríklad iné typy "mlieka" - ryžové, iné obilninové mlieka a podobne.  Ak by ste chceli predsa len materské mlieko použiť, nie je to problém, pokojne to urobte.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Pridávanie MM do príkmov