Mesacny syn skoro stale place po dojceni

Renata    18.05.2012, 09:40

Dobry den, poprosila by som Vas o radu.Mam mesacneho syna kojim asi 10-15min z jedneho prsnika vudy ked sa zobudi.Po kojeni vacsinou vzdy place aj 30min v kuse, šponuje nohy, papa si ruky.ukludni sa az ked ho dam na prsnik pockam zasa 10min odtiahnem aplac pokracuje ukludni sa po hodine ked ho pestujem a zaspi mi na hrudi.Prebdie takto aj 3hodiny len ho pestovat a čičikat.Vacsinou ked ho nadojcim tak si pekne grgne ale place ukludni sa a za hosinku si tak silnejsie grgne a zacje plakat.V noci vydava zvuky, mrvi sa ma ly spanok. Preplace viac ako spi. Toto byva aj cez den.Skusala som aj masaz bruska, noziciek no jemu sa to nepaci a place pri tom aj pri prebalovani.uz som zufala.. Dakujem za pomoc Renata

Milá Renáta,

vo vašom prípade by stálo za to skontrolovať dojčenie, bolo by vhodné posúdiť pitie, prípadne vám poradiť, ako pitie zlepšiť a zefektívniť. Skontaktujte sa s poradkyňou pri dojčení, aby zhodnotila pitie bábätka, prípadne jeho pitie porovnajte s videami na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/
Jeden jednoduchý krok, ktorý môžete spraviť, je teda dojčiť pri každom dojčení z oboch prsníkov (ak bábätko bude mať záujem), prípadne môžete prsníky aj viacrkát prestriedať.
Okrem toho je potrebné zabezpečiť čo najlepšiu polohu, prisatie tak, aby bábätko dokázalo získať maximum mlieka. Návod nájdete vo videách a fotografiách na našej stránke:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/
Taktiež by vám mohlo pomôcť, ak si bábätko vezmete k sebe do postele, pretože by bolo možné, že v kontakte sa vami sa v noci prebudí a bude sa dojčiť, čo by vám mohlo situáciu uľahčiť.

Ale napriek tomu, to, čo popisujete, sa zdá byť viac otázka toho typu starostlivosti, ktorý bábätká potrebujú. Nie je nič zvlášte, ak aj dobre pijúce bábätko chce byť v neustálom kontakte s vami, ak chce byť neustále na prsníku a chce na vás spinkať. Veľa z plaču, ktorý popisujete, pravdepodobne pochádza z toho, že sa snažíte bábätko dať dolu z prsníka, hoci ono by tam ešte chcelo byť. Pomohlo by vám, keby ste bábätko začali dojčiť čo najskôr po prebudení, aby ste sa ho nesnažili dávať dolu z prsníka. Namiesto toho hľadajte spôsoby, ako môžete spolu ležať v posteli a zároveň sa dojčiť, prípadne ako môžete bábätko nosiť v nosiči spolu so sebou s tým, aby sa mohlo dojčiť a vy ste mohli popritom robiť, čo potrebujete.

Dojčenie totiž nie je len prijímanie materského mlieka, dojčenie spĺňa mnohé iné funkcie ako uspávanie, upokojovanie, poskytovanie istoty a fyzického kontaktu. Je úplne prirodzené, že bábätko chce byť neustále pri vás, pretože toto je to správne miesto, kde sa veľmi dobre cíti.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Mesacny syn skoro stale place po dojceni