Dobre dojcim???

Marshila    22.05.2012, 16:04

Dobry den. Mam 11 tyzdnove babatko a nase dojcenie teraz prebieha tak, ze vypije len jeden prsnik , ku druhemu sa uz ani nechce prisat, lebo place a odtahuje sa, pospinka si potom 2 hodinky a davam jej druhy prsnik. Vyzera, ze pribera pekne, lebo je taka mala hrudka. Len sa chcem opytat, ci je to ok lebo neviem ju nijakym sposobom dostat na ten druhy prsnik, aj ked tu casto radite, ze pri dojceni, je dobre vystriedat oba prsniky. Lebo moja uz na druhy nechce ist. stane sa, ze sa po hodinke prisaje na druhy, spusti mi mliecko a zacne plakat a zaspi v pohode v postielke, ale pit uz nechce iba do okamihu, kym sa spusti mliecko. Dakujem

Milá Marshila,

pre dojčenie neplatia žiadne pravidlá. Je možné, že vo vašom prípade je všetko v poriadku a že sa nemusíte obávať. Nie je pravidlo, že každé dieťa musí vždy piť z oboch prsníkov, rovnako ako nie je pravidlo, že dieťa má piť len z jedného prsníka. Pravidlá a dojčenie nejdú dosť dobre dohromady. Podstatné je to, ako vyzerá pitie na prsníku. Ak dieťa dobre pije na prsníku, tak nie je podstatné, či pije z jedného prsníka, z dvoch alebo sa prsníky striedajú veľakrát. Je možné, že vaše bábätko nechce druhý prsník, pretože veľmi dobre pije na tom prvom a už je dostatočne nakŕmený. Ak to tak je, tak ho do druhého prsníka nenúťte.

Pozorujte bábätko pri dojčení, aby ste sa uistili, že skutočne dobre pije. Ak pije dobre, tak sa netrápte tým, či pije na jednom prsníku alebo na oboch. Ak by ste si pitím neboli istá, tak sa spojte s laktačnou poradkyňou, aby to zhodnotila.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dobre dojcim???