Strava a dojcenie

Petra    23.05.2012, 20:56

Dobry den. Viete mi, prosim, povedat, ake mnozstvo z toho, co zjem prechadza do mliecka? Laktacna poradkyna mi povedala, ze sa nemusim nejak extra obmedzovat, ale moja malinka s tym ma problem. Ma 4 mesiace a po "nevhodnych" potravinach ju vzdy neskutocne duje. Ci si dam tanier strukovinovej polievky, akejkolvek mliecnej polievky alebo omacky, kapustu, kusok kysnuteho kolaca... Ked sa stravujem dietnejse, problem nemame. Dakujem velmi pekne. Zelam vam vsetko dobre!

Milá Petra,

odpoveď na vašu otázku je tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=399

Vo vašom prípade, ak ste skutočne reálne vypozorovali, že dcérke pomáha, ak zo stravy vylúčite niekoľko potravín, tak to tak urobte. Je možné, že niektoré zmeny vo vašom konkrétnom prípade môžu byť opodstatnené, hoci väčšinou to nie je také jednoduché skonštatovať. Ale ak viete určiť, aká strava je pre vás vhodná, tak sa tak stravujte.

Na druhej strane, s tým, ako bude dcérka rásť, skúšajte tieto potraviny postupne zaradiť, pretože táto situácia nie je nastálo a vaša dcérka je už pomerne veľká a preto sa oplatí so stravou experimentovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Strava a dojcenie