Rozdielna velkost pŕs počas kojenia

Bea    05.06.2012, 12:47

Dobrý deň, neviem či je to správna otázka na vás ale mám takýto problém: mám už 4 mesačnú dcérku a hneď od začiatku sme mali obe problém s kojením z lavého prsníka(u mna možno aj pohodlnosť a slabá vôla) čo sa odzrkadlilo na veĺkosti prsnikov. Prsia sú pomerne dosť rozdielne,asi aj o číslo a chcela by som vediet či sa to po skončení produkovania mlieka napraví alebo mám menší prsník viac stimulovať odsávačkou? Dakujem pekne za pomoc. Bea.

Milá Bea,

vaša situácia nie je neobvyklá. Sú mamičky, ktoré z rozličných príčin, dojčia z jedného prsníka menej ako z druhého, prípadne dokonca dojčia len z jedného prsníka.  Následne sa v jednotlivých prsníkoch tvorí odlišné množstvo mlieka.  Pri niektorých mamičkách tento rozdiel v tvorbe mlieka môže byť výraznejší ako pri iných a niekedy sa tento rozdiel prejaví aj vo veľkosti prsníkov.  Po skončení dojčenia prestane byť rozdiel medzi prsníkmi taký výrazný. Ak vaše bábätko pije dostatok mlieka, tak pravdepodobne je zbytočná práca, aby ste sa snažili prsník stimulovať odsávačkou.  Tvorba mlieka by sa v tom menšom prsníku dala pravdepodobne zvýšiť, otázka je, či je to potrebné.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Rozdielna velkost pŕs počas kojenia