Neustále na prsníku II.

Veronika    15.06.2012, 10:58

Neviem, či mám nárok na ďalšiu otázku, ale som zúfalá a už nevládzem. Už som vám písala pred pár dňami. (2.6-odpoveď) Fakt sa snažím. Ale mám dojem, že prikladať malú na požiadanie je hlúposť, pretože mám pocit, že dojčím 25 h. denne. Nevarím, neupratujem, nestarám sa o druhú dcéru, nežijem... Iba nosím malú a kojím. Prsia mám už ako .... vlastne ich už ani nemám. Naliate niesu, bylinky beriem 4/3/3 denne.Brala som 4/3/4 a dva dni mám o jednu znížené. Môže už tá 1 ovplyvniť nalievanie prsníkov? Pred tým ako som stále kojila, mi spala v noci 6 hodín, pretože celý deň prebdela a preplakala. Teraz je aj v noci neustále na prsníku. Keď ho vytiahnem, tak začne plakať. Laktačná stále apeluje na neustále prikladanie a nosenie, žiadny dudel. Ale veď takto sa žiť nedá, už aj mama rezignuje, nemôže sa o nás starať stále a to ani nechcem. Chcem naplniť prsia, nakrmiť malú a fungovať normálne. Môžem preto ešte niečo spraviť, alebo dať UM? Ako sa z toho nezblázniť a dať to do normálu? Ďakujem za akúkoľvek radu, ktorá pomôže.

Milá Veronika,

nie je jednoduché poradiť cez internet. Je zrejmé, že by ste si potrebovali vydýchnuť a odpočinúť si, čo je veľmi ťažké.

Z toho, čo píšete nie je jednoduché posúdiť, či máte dokrmovať alebo nie, toto by bolo treba vidieť a vyhodnotiť. Ale ak by hodnotenie dojčenia ukázalo, že dokrmovať potrebujete, je možné, že by to bolo na mieste a že vám to pomohlo.

Áno, niekedy je možné, že počet kapsúl, ktoré užívate, prípadne zníženie dávky, môže ovplyvniť tvorbu mlieka. V takom prípade má zmysel vrátiť sa k dávke, ktorá fungovala.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Neustále na prsníku II.