Dojčenie a KET

Nenesa    21.04.2016, 14:32

Dobrý deň, mám 22 mesačného syna, ktorého kojím. Chceli by sme druhé bábätko. Boli sme na IVF - úspešne, z toho máme syna a ešte mrazačíky. Teraz chceme ísť na KET, doktor z reprodukčného centra mi hovorí, že musím dokojiť dieťa. Neviem si to predstaviť, malý ja závislý na kojení. Ja mám vek 36, preto nechceme s tým čakať. Pri tom idem na prirodzený cyklus, 6 dní pred vkladom začnem užívať utrogestan - ten môžem užívať počas kojenia ? Vy aký máte názor na dojčenie počas KET ? Vopred Ďakujem.

Milá Nenesa,

z hľadiska úspešnosti KET nie je jediný dôvod, pre ktorý by ste mali prestať dojčiť. Lieky, ktoré by ste mali užívať, nie sú pre dojčenie problém, zvlášť ak ide o Utrogestan, ktorý dopĺňa vášmu organizmu hormón progesterón, ktorý má prirodzene každá žena vo fáze po ovulácii alebo potom v tehotenstve. Toto nie je absolútne žiadny problém. Prečítajte si k tejto problematike aj tieto odpovede z našej poradne:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=4271

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=3498



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a KET