Odber krvi nalacno - dojcenie sa nerata?

Lea    22.04.2016, 14:44

Dobry den, mala by som taku otazku, ked mal syncek prist na odber krvi na lacno (len pit vodu) a ja som ho neuvedomene trochu nadojcila asi 1h pred odberom, rata sa to za jedlo ci neovplyvni to nejak vysledky? Dr. som to nepovedala. Dakujem.

Milá Lea,

materské mlieko sa považuje za „čistú tekutinu“, nie je potrebné pred odberom krvi bábätku odopierať dojčenie. Jediný parameter, ktorý môže dojčenie pred odberom krvi ovplyvniť, je hladina glukózy v krvi bábätka. Ostatné parametre, ktoré sa bežne testujú, sú neovplyvnené dojčením. Nehovoriac o tom, že odber krvi nalačno sa už neodporúča ani dospelým, ani deťom.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odber krvi nalacno - dojcenie sa nerata?