Hryzne a trhne bradavkou pri dojceni

Veronika    11.05.2016, 20:24

Dobry den, moj drobec bude mat za dva dni 12 mesiacov. Je stale dost intenzivne dojceny cez den aj v noci. Mal uz asi dve obdobia kedy ma pocas dojcenia hryzol ale nejako sme to zvladli a prestal. Teraz zacal znova asi pred tyzdnom ovela silnejsie ako pred tym! Ma uz 8 zubov (4 predne horne, 4 predne dolne). Pred tym to bolo len hryzenie, teraz skor silno zakusne a potiahne bradavku az sa bojim ze mi ju odhryzne :/ Zo zaciatku to bolo vzdy po tom co sa napapal ze to len zakoncil poriadnym uhryznutim, ale dnes v noci a rano sa uz ani nenajedol lebo zacal hned hryzt a ja som to nezvladala tak som mu uz viac nedala. Moja reakcia je vacsinou taka ze skriknem od bolesti a dam ho prec ze uz mu viac nedam papat a snazim sa mu vysvetlit ze to nesmie ale akosi ho to nezaujima! Nase dojcenie konci v kazdom pripade placom bud jedneho alebo nas oboch! Neviem uz co s nim, uz sa dlhsie nezvladnem takto nechat okusavat hlavne ked sa ani nenaje a zacne hned hryzt :/ Mlieka mam podla mna az az tam si myslim ze problem nie je, takisto si myslim ze mi nepomoze dat mu tam prst lebo on uz je velky on papa vselijak za pochodu takze ani nie je prisaty tak ako ked bol malinke babatko....a to ani nestihnem lebo on proste kusne a trhne sebou. Este mi napadlo ci nemozem byt tehotna ze by to dako vycitil a to by mu vadilo? Ale zas to by nerobil predtym tak ze sa pekne napapa a az na konci hryzne:/ Kazdopadne dakujem za kazdu radu.

Milá Veronika,

situácia, v ktorej sa nachádzate, je veľmi náročná. Už len pre to, aká je náročná, vám odporúčame byť v kontakte s poradkyňou pri dojčení:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

ktorá vám poskytne podporu a povzbudenie a pozve vás do podpornej skupiny dojčiacich matiek, v ktorej sa môžete o tejto situácii porozprávať aj s inými mamičkami – toto je téma, ktorú v tomto veku bábätka rieši mnoho matiek.

Spoločne s poradkyňou by ste súčasne prešli možné príčiny, ktoré je možné riešiť zlepšením dojčenia – tvorbu mlieka či prípadné zmeny v tvorbe mlieka, ktoré môže dieťatko vnímať, kvasinkovú infekciu bradaviek, prípadne bude s vami analyzovať správanie vášho dieťatka a zisťovať, čo presne sa deje. Niekedy hryzenie môže súvisieť s rastom zubov. Toto väčšinou prejde samo od seba.

Skúste si aj vy sama všímať, či vnímate správanie synčeka ako zámerné alebo skôr ako nevedomé a ako dôsledok niečoho, na čo reaguje. Ak ide o zámerné správanie, tak to väčšinou ste schopná vypozorovať a tým pádom by potom išlo skôr o zmenu správania dieťatka. Ale oveľa pravdepodobnejšie je, že dieťatko reaguje na nejakú zmenu, ktorú skôr nevedomky vníma - napríklad, ak by ste boli tehotená, tak okrem iné dieťa bude vnímať aj zmenu v toku mlieka, ktorý sa zníži. Tieto veci je možné odlíšiť v osobnom kontakte s vami.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Hryzne a trhne bradavkou pri dojceni