Dojcenie po potrate

Monika    13.05.2016, 19:41

Dobry den. Velmi si cenim vasu pracu a vela som sa s vasej poradne naucila. Pred par dnami som spontanne potratila, robili mi cistenie v celkovej anesteze. Dnes museli cistenie opakovat, opat anesteza. Prvy krat som dcerku hned nadojcila, ked som prisla domov, dnes opat, uz som aj potrebovala, lebo prsia uz boli naliate, bola som bez dverky vyse 12 hodin. Chcem sa len uistit, ze som jej nemohla nejako uskodit, predsa len dve anestezy za tyzden... Mam si robit starosti? Dcerka ma 2 a pol roka, dojcim na poziadanie. Dakujem pekne za odpoved.

Milá Monika,

nemusíte mať vôbec žiadne obavy, účinok anestézy (a teda aj dvoch anestéz)
odznieva v bode, keď sa prebudíte. Takže keď dojčíte po prebudení, tak sa v
materskom mlieku látky z anestézy, ktoré by vaše dieťatko ovplyvňovali, nenachádzajú. Nemusíte mať strach.
Dojčenie v takejto situácii nie je problém. Koniec-koncov aj mamičky po
cisárskom reze v celkovej anestézii dojčia svoje deti, a to sú novorodenci.

Dovoľte nám, aby sme vyslovili úprimnú sústrasť nad stratou vášho bábätka.
Cítime s Vami.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojcenie po potrate