Je mozne pocas dojcenia dietatko prekrmit k obezite?

Lydia Minarikova    18.06.2012, 10:47

Dobry den, syn ma 3 mesiace a 3 tyzdne a vazi priblizne 7, 4kila. Papa dost casto, niekedy aj kazdu jeden a pol hodinu. Pri narodeni sme mali pod 3 kila (2,9kg). Chcle aby som vediet, ci je mozne babatku prsnik nanutit? kedze neviem niekedy desifrovat preco place, predpokladam, ze je hladny a dam mu papat a on papa. Ak by nebol hladny bol by papal? MOja pediatricka tvrdi, ze babatka neodolaju prsniku a papaju vzdy ked sa im ponukne, preto mu mam davat papat kazde trihodiny a nie ked si mylsim, ze je asi hladny. Aky je vas nazor na to? Na poslednej navsteve bol podla nej tucny a doporucila papat v trojhodinovych intervaloch. Moj syn ale tri hodiny nevydrzi cakat na papanie. Dakujem.

Milá Lýdia,

prečítajte si túto predchádzajúcu odpoveď, ktorá je veľmi podobná vašej otázke:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=54

Dojčenie nijako neobmedzujte. Pokračujte v plnom dojčení na požiadanie kedykoľvek a nemusíte sledovať počet dojčení. Dojčenie je podľa štúdií práve tou najlepšou formou prevencie obezity v neskoršom veku.

Naťahovať intervaly dojčenia na tri hodiny nie je dobré ani pre bábätko, ani pre ďalšie dojčenie. Nemusíte sa trápiť tým, či bábätko je alebo nie je hladné. Dojčite ho kedykoľvek, pretože dojčenie mu poskytuje omnoho viac než len materské mlieko. Plač bábätka vyvolá v matke prirodzenú biologickú inštiktívnu reakciu ponúknuť bábätku dojčenie, pretože tak najlepšie reaguje na jeho potreby.

K tomuto si prečítajte aj túto odpoveď:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=64




 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Je mozne pocas dojcenia dietatko prekrmit k obezite?