Kortikoidná masť Diprosalic

Lucia    17.05.2016, 12:13

Dobrý deň, mám týždňové bábätko a úspešne sa kojime. Mám psoriázu a pred tehotenstvom sa mi darilo udržiavať jej prejavy vďaka masti Diprosalic, je to ale hormonálna masť a tak ju už dlho nepoužívam. Veľmi sa mi to ale zhoršilo a tak som sa chcela spýtať, či ju môžem lokálne používať aj keď kojim. Obyčajné maste mi vôbec nepomáhajú. A som z toho nešťastná. Ďakujem

Milá Lucia,

môžete používať kortikoidnú masť a popritom dojčiť bez obmedzení. Je lepšie ich používať na čo malé plochy a čo najkratší čas.

Kortikoidy sa v materskom mlieku nachádzajú aj prirodzene a ich množstvo sa užívaním kortikoidov zásadne nezvyšuje a to ani keby ste užívali kortikoidy celkovo, nehovoriac o lokálnej aplikácii. Pre vaše zdravie (pretože dojčenie je dôležité aj pre zdravie matiek) ako aj pre zdravie vášho bábätka je dôležité, aby ste v dojčení pokračovali počas toho, ako spomínané lieky užívate.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kortikoidná masť Diprosalic