Delesit

Priska    17.05.2016, 12:09

Dobrý den, lekár mi predpísal na alergiu liek Delesit 5mg 1xdenne. Mam 3 ročne dieťatko, stále sa ešte kojime. Smiem ho i napriek tomu naďalej dojčiť? Na pribalovom letáku je napísane, že sa to neodporúča. Dakujem.

Milá Priska,

vaša dcérka má 3 roky a to úplne mení situáciu, Delesit môžete užívať. Pri Delesite sa zvažuje jedine to, že môže znížiť tvorbu mlieka, ale pri trojročnom dieťatku toto nie je problém, pretože takéto deti sa dojčia aj bez ohľadu na tvorbu mlieka.

Ak je bábätko maličké a matka má nízku tvorbu mlieka, tak je pri liečbe alergie z hľadiska dojčenia lepšie najskôr vyskúšať lokálne možnosti liečby. Ak ste však tieto možnosti vyčerpali a lokálne pôsobiace prípravky nestačia pre dostatočné potlačenie príznakov, potom tento liek užívajte. Tieto lieky nepredstavujú problém z hľadiska toho, že by sa mali užívať popri dojčení a z hľadiska dojčeného dieťatka, ale môžu znížiť tvorbu mlieka. 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok