Dietatko prestalo priberat

Martina    19.06.2012, 19:57

Dobry den, mam 4 mesacnu dcerku, narodila sa 3000g, priberala pekne teraz ma 6500g teda na poslednej poradni pred 3 tyzdnami mala tolko, dnes som ju len tak odvazila a ma 6600g, moze ostat dieta stat na vahe??? Je to znizenou tvorbou mlieka,alebo je problem inde, ako zvysit tvorbu mlieka???Dakujem. Mozu dojcene deti aj ostat stat s vahou????

Milá Martina,

dojčenie nie je možné posudzovať len podľa údajov o hmonosti, navyše vo vašej otázke ani týchto údajov nie je dostatočné množstvo. Okrem toho dojčenie v prvom rade vyhodnocujeme podľa toho, ako bábätko na prsníku pije a ako sa na prsníku správa - skúste si pozrieť tieto videá, ktoré vám môžu pomôcť odlíšiť pitie od satia na prsníku na prázdno.

Váš konkrétny prípad teda nie je jednoduché posúdiť, vo všeobecnosti však je možné povedať, že pravdepodobne existuje príčina, pre ktorú vaše bábätko pribralo teraz výrazne menej. Toto nebýva bežnou súčasťou dojčenia, a aj keď sa to teraz nejaví ako problematické, je potrebné riešiť túto situáciu z hľadiska nasledujúcich týždňov a mesiacov.

Vašu situáciu popisuje tento dokument o pomalom priberaní po počiatočnom dobrom priberaní, pozrite si ho, prejdite si zoznam príčin, pre ktoré sa toto mohlo stať, a skúste ich odstrániť. Zároveň dokument opisuje aj spôsoby, ako zvýšiť tvorbu mlieka, ktorá túto situáciu rieši:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/dieta-prestalo-priberat/

Pozrite si aj otázky týchto mamičiek, ktoré riešia otázky, ktoré boli spojené s podobnou situáciou, akú máte vy, pričom sa tento jav neskôr začal prejavovať odmietaním prsníka:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=154

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=127

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=116



 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dietatko prestalo priberat