Magneticka rezonancia - moze vysetrenie ovplyvnit tvorbu alebo chut mlieka?

Gabriela    27.05.2016, 21:15

Dobry den, buduci tyzden absolvujem vysetrenie hlavy magnetickou rezonanciou bez pouzitia kontrastnej latky. Dojcim 7 mesacnu dceru, zavadzame prve prikrmy. Z Vasich clankov viem, ze vysetrenie moze absolvovat aj dojciaca matka, avsak obavam sa vplyvu tohto vysetrenia - ziarenia na tvorbu alebo chut mlieka. Mohlo by toto vysetrenie takto negativne vplyvat alebo nie je dovod na obavy? Za radu Vam vopred dakujem!

Milá Gabriela,

nie, toto vyšetrenie nemá ako ani prečo ovplyvniť tvorbu a chuť materského mlieka ani jeho iné vlastnosti. 

Tvorbu materského mlieka vo veku vášho bábätka ovplyvňuje to, koľko mlieka bábätko odoberá z prsníka a preto je dôležité pokračovať v dojčení podľa jeho potrieb a nevynechávať dojčenia (napr. zavádzaním prílišného množstva príkrmov či učením bábätka spať celú noc). Chuť materského mlieka sa neustále mení s ohľadom na to, čo matka zjedla.

Nie je dôvod sa obávať magnetickej rezonancie, toto s dojčením vôbec nijako nesúvisí.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Magneticka rezonancia - moze vysetrenie ovplyvnit tvorbu alebo chut mlieka?