Veľa mlieka

Zuzana    07.06.2016, 21:36

Dobrý deň, mám 7 mesačného synčeka, a mám ešte stále veľa mlieka, to znamená že denne odsajem 1,6 - 1,8 L a syn z toho papá max 600ml. Mojou otázkou je, že čo mám robiť s mliekom čo mi ostane, do mrazničky to nechcem dať /bolo by to zbytočné/ ... Ďakujem

Milá Zuzana,

z vašej otázky sa zdá, že svojho synčeka kŕmite odsatým materským mliekom. Ak je to tak, akékoľvek množstvo materského mlieka sa vám bude tvoriť, každá kvapka je nesmierne cenná. Pokračujte v odsávaní aj ďalej. Odsaté mlieko môžete skladovať pri izbovej teplote mnoho hodín, v chladničke vydrží niekoľko dní, v mrazničke mnoho mesiacov. Vaše mliečko by určite využili matky, ktoré potrebujú svoje deti dokrmovať. Spojte sa s poradkyňou pri dojčení vo vašom okolí a spýtajte sa jej, ako mliečko využiť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Naďalej môžete skúšať bábätko prisať k prsníku, pretože sú bábätká, ktoré sa prisajú aj po veľmi dlhej dobe, a preto má zmysel to skúšať. Obzvlášť v situácii, keď svojou tvorbou mlieka pokrývate jeho potrebu materského mlieka, dokonca odsávate omnoho viac. Pretože dostatočná tvorba mlieka je kľúčom k tomu, aby sa bábätko prisalo. Skúste nájsť poradkyňu, ktorá by mala dostatočné zručnosti na to, aby vám s prisatím pomohla - stálo by to za to skúšať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Veľa mlieka