Prejedanie

Lenka    29.06.2016, 05:59

Vek 27.6 bude mať 7 mesiacov. Dokrmujeme tuhou stravou raz denne a ponúkame cajik. Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Dcerka po kojeni veľa zvracka. Ako by som tomu predisla?niekedy aj po 5h vyvracia aj tuhú stravu. Pekne priberá nechudne. Je možné že si potiahne viac?

Milá Lenka,

vo vašej otázke je kľúčové zodpovedať si na otázku, či sa grckanie, ktoré spomínate, nevyskytovalo v období prvých týždňov po pôrode a začalo sa vyskytovať v poslednej dobe, alebo ide o situáciu, kedy bábätko grcká už od narodenia.

Ak ide o bábätko, ktoré grcká od narodenia, mnohé deti po dojčení grckajú. Bez ohľadu na to, či mliečko, ktoré bábätko grcká, je natrávené alebo riedke, alebo či ide o grckanie oblúkom - samotné zvracanie, ak nie je sprevádzané ničím iným a bábätko je zdravé a zároveň prospieva, nie je niečím, čo treba riešiť, aj napriek tomu, že to pravdepodobne rodičov znepokojuje. Grckanie môže pokračovať, aj keď ide o staršie bábätko, toto sa čoskoro začne zlepšovať a prejde to.

Ak ide o bábätko, ktorého grckanie ste začali pozorovať až v poslednej dobe, potom je dobré pozrieť sa na to, ako sa bábätko správa na prsníku pri dojčení a či sa toto tiež v poslednej dobe nezmenilo. Prečítajte si skúsenosti mamičiek, ktoré popisujú v úvode tohto článku:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmietanie-dojcenia/

Ak by sa vaše bábätko správalo pri dojčení podobne, potom vám odporúčame skontaktovať sa s poradkyňou pri dojčení osobne:

http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-dojceni/

Vo všeobecnosti, ak je vaše bábätko spokojné, dobre sa dojčí, dobre priberá a nemá iné problémy (teplota, malátnosť, atď.), tak potom je vysoko pravdepodobne všetko v poriadku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok